Cel mai bine scriu dimineața

Nu știu voi, dar eu am remarcat următorul lucru la mine: cel mai bine scriu dimineața. Atunci am cel mai mult spor. E adevărat că nu tot timpul. Uneori, seara îți vine inspirația pentru o mulțime de articole. Uneori muzele serii țes în mintea ta o mulțime de idei fascinante, despre povești nerostite încă. Dar cel mai adesea seara ești oarecum obosit, iar atmosfera din jur este cam de culcare.

scris

Probabil nu degeaba poporul român, în înțelepciunea lui, a distilat acest proverb: "Cine se scoală de dimineață, departe-ajunge". De aici extrag o concluzie simplă: cel mai eficient program este să scrii pe blog în zilele când ești liber, adică când nu ai de mers la job, pentru că atunci te poți apuca de scris la prima oră. Desigur, asta înseamnă pentru majoritatea sâmbăta și duminica, când poate ei ar face altceva decât să scrie. Sau în restul zilelor, dacă serviciul le permite să scrie pe blog de la birou. :) Poate că de asta avem atâtea bloguri abandonate, că în cursul săptămânii parcă n-ai timp, iar în weekend parcă te-ai odihni.

În sfârșit, timpul nu este o problemă la mine, așa că îmi propun ca de acum înainte să activez pe bloguri mai mult și mult mai devreme. Pentru că altfel, iată-mă-s acum, la miez de noapte, chinuindu-mă să încropesc un articol, după nu-știu-câte luni de pauză, și mirându-mă de ce-i atât de greu să mă apuc de el...

Comentarii (2)

Marius la 18.08.2017, 07:15

Si eu sunt mai activ... dimineata. :)

Ethos la 18.08.2017, 20:49

Toată lumea e mai activă dimineața și mai cinefilă seara. :)