Litera C la putere

Pentru că blogul ăsta se numește Conectat și deci începe cu litera C, vreau să vă spun că în ultimul timp litera C a devenit cea mai importantă literă din țara noastră. Pentru că avem atâtea nume de prestigiu care încep cu C, nume de foști și actuali politicieni, miniștri, președinți de partid și prim-miniștri: Câțu, Câciu, Ciucă și Ciolacu!

cacao

Serios acuma, nu-mi explic cum de au apărut toți ăștia și de unde. Cum de s-a nimerit ca toți să aibă astfel de nume, de cafea, de cacao cu lapte sau de ce mai doriți dvs, ca să înceapă tot cu c! Lăsăm la o parte calitatea morală, etică, intelectuală și profesională a acestor oameni, pentru că nu despre asta e vorba: ei au apărut din masa generală a politicienilor dâmbovițeni, de care nu se deosebesc prea mult nici la bine, nici la rău. Sunt ca orice politician român, for better or worse. Dar cum de s-au aliniat planetele și poartă toți astfel de nume căcănii? Adică maro, cafenii, ca să nu avem probleme.

Anii trecuți puteam spune că este generația (sau generațiile) lui Escu, cel puțin la prezidențiabili: Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, iar Iliescu, Băsescu... Până și pe cea mai cunoscută prezentatoare TV o chema Andreea Esca. Dar de când s-a spart dominația lui Escu cu Iohannis, au apărut C-urile. De ce, cum anume, nu-mi dau seama, și poate că ar fi cazul să începem să căutăm un astrolog care să ne dumirească.

Și da, e ok să discutăm despre politică pe blog. Și uneori să mai și glumim pe tema ei. De ce nu?

Comentarii (0)