De la ce apare herpesul?

Mai demult, cineva mi-a spus că herpesul, așa cum numeam noi popular acea bubiță pe una dintre buze, adeseori la interiorul buzei, care nu doare dar e oarecum deranjantă la masticație, apare atunci când nu ai o alimentație suficient de bogată sau variată. Nu știu cât de mult adevăr este în acestă afirmație, pentru că ultimele săptămâni au fost o perioadă în care am consumat alimente dintre cele mai diverse comparativ cu ce mănânc de obicei, și totuși, astăzi m-am trezit cu un herpes pe buza de sus. Ca aici:

buze

Bine, n-o să pun poză cu herpesul de pe buza mea. 😀 Oricum, este de dimensiune mică și nu doare deloc (nici altele din trecut nu m-au durut), dar am fost curios cum de a apărut. Așa că am dat o căutare pe Google, și ce să vezi: conform Wikipedia, herpes simplex este cauzată de un virus (!) și se poate manifesta atât pe organele genitale (n-am avut niciodată), cât și pe gură sau buze. Și mai aflăm că "această boală este contagioasă, mai ales în timpul unei erupții, fiind incurabilă cu tehnolgia actuală."

Cam așa pătești când cauți pe Google niște simptome: te sperii și crezi că ești în pragul morții! Iată alte două citate de pe aceeași pagină: "este în general considerat (deși nu ar trebui) ca o infecție mai puțin serioasă" și "Herpesul nu se vindecă și de aceea pot apărea consecințe de ordin psihologic". Undeva tot acolo scrie că trece în maxim 4 săptămâni. Mie de regulă îmi trece în câteva zile. Apoi, tot acolo scrie că herpesul e dureros, iar la mine n-a fost niciodată.

Concluzia este că dacă aveți herpes nu-i nicio problemă, nu este cazul să vă îngrijorați și probabil nici să vă mușcați buzele, este ceva normal și firesc așa că nu mai credeți tot ce vedeți mai rău pe Google. Fie asta, fie veți muri în maxim două săptămâni și atunci faceți-vă testamentul. 😀

Comentarii (0)