Liviu Dragnea și-a deschis un canal de YouTube cu rețete de bucătărie

Cred că nu mai constituie o noutate pentru nimeni faptul că fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, și-a deschis un canal culinar pe YouTube, unde ne prezintă, cam o dată la 1-3 zile, câte o nouă rețetă de bucătărie. Da, omul gătește tot felul de bucate, iar clipurile sunt bine realizate, cu montaj bun, imagine, totul arată profi.

Până acum a urcat 10 episoade, având rețete de post, dat fiind că eram în perioada postului Paștelui. În ultimul clip, cel de mai sus, cu numărul 10, Liviu Dragnea ne învață să facem chipsuri din coji de cartofi, care, zice el, conțin vreo 60 de substanțe benefice pentru organismul uman. Mărturisesc cu mâna pe inimă că n-am mâncat niciodată coji de cartofi prăjite, dar nu exclud ideea, deoarece în general cojile (de mere, de cereale etc) sunt cele mai bogate în vitamine și substanțe nutritive. Acest fapt este binecunsocut, de exemplu noi mâncăm pâine din făină albă de grâu fără coajă, în timp ce coaja respectivelor boabe de grâu intră în componența tărâței cu care îngrășăm porcul de la țară. Adică, noi mâncâm partea mai sărăcăcioasă a alimentelor (dacă le tăiem coaja).

Și cam asta-i chestia cu canalul culinar al lui Liviu Dragnea, cel puțin din ce am urmărit fugitiv și pe sărite până acum: se vrea a fi și unul cu rol educativ. Iar în acest rol educativ intră inclusiv enunțuri pe care le rostea încă de pe vremea când era la cârma PSD-ului, cum ar fi diverse mesaje de promovare a alimentelor autohtone, de la țară, în locul celor artificiale, din market. A fost huiduit pe tema asta, pe motiv că se folosește de acest canal pentru a relua în spațiul public mesajele sale toxice, cum ar fi că UE ne vrea răul și e bine să fim conservatori, dar nu știu cine dintre voi preferă o roșie din comerț în locul uneia din grădină. Dacă e să judecăm la rece, are dreptate. Și nu, nu l-am votat niciodată.

În fine, partea cea mai insolită și neașteptată este că Liviu Dragnea gătește! Ceea ce, până la urmă, este un merit. Omul are o pasiune a lui, pe care a început să și-o valorifice într-un mod creativ, pe YouTube, spre surpriza noastră, a tuturor! Dacă și pentru asta trebuie să ne apucăm să-l înjurăm... :)

Comentarii (0)