De ce e criticat Elon Musk de când a preluat Twitter-ul

Pentru că tot am discutat recent de Elon Musk ca nou șef al Twitter-ului: dincolo de discuțiile și jocurile noastre publicitare cu apariția și dispariția lui de la Castelul Bran, care confirmă că în castelul respectiv se petreceau tot felul de fenomene paranormale cu apariții și fantome :), Elon se află nu doar în atenția noastră, a românilor, ci chiar și în atenția lumii întregi, iar asta din motive mult mai serioase și mai sensibile decât cele de tip cancan. Motive care în esență se referă la orientarea lui ideologică.

libertate

Probabil ați aflat deja că imediat după ce a venit la șefia Twitter Elon Musk a dat afară aproape jumătate din angajați. Bine, dacă e să discutăm pe cifre, numărul lor nu este foarte mare, pentru că Twitter, chiar dacă este o platformă răspândită în toată lumea, nu are un personal care să se compare cu cel al altor giganți ai industriei IT. De exemplu, Microsoft are circa 220.000 de angajați, în timp ce Google circa 156.000; Twitter avea doar 7500. Dar oricum, Musk a trimis imediat la plimbare jumătate din cei 7500. Lăsăm la o parte și faptul că ulterior i-a chemat pe câțiva înapoi (dar puțini), când și-a dat seama că erau esențiali. Cum spuneam, contează că procentual a tăiat numărul angajaților în două.

Ei, și pentru asta veți putea găsi voci care îl critică. Sau care îl critică inclusiv pentru asta. Dar cheia de lectură aici este că vocile respective nu critică disponibilizările în sine, ci criteriile pe baza cărora s-au făcut aceste concedieri. Pentru că, de exemplu, și Facebook sau alte companii fac disponibilizări masive, fără însă a fi criticate. Ceea ce-i derajnează pe unii la Musk este că fiind adeptul libertății de exprimare, i-a dat afară de la Twitter pe moderatorii care cenzurau orice opinie care nu corespundea cu agenda mainstream.

Mai simplu spus, Elon Musk nu pare să fie adeptul agendei woke. Și asta este ceea ce-i deranjează cu adevărat pe cei mai mulți critici ai lui.

Comentarii (0)