Cum să reduci consumul la energie, în varianta Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la un summit al liderilor UE, la Bruxelles, unde a dat o declarație și a răspuns unor întrebări. Printre altele, întrebat dacă el face economie la curent și în ce constă aceasta, a răspuns următoarele:

În ce mă privește personal, dintotdeauna am evitat risipa. Pentru mine nu este absolut nimic nou și asta are toate aspectele cunoscute. Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă, nici temperatura apei calde nu este foarte mare, electricitatea se folosește atunci când chiar trebuie și nu ca să iluminăm grădina și așa mai departe. Sunt multe chestiuni mici, dar care, însumate, se văd și la bani, adică plătești ceva mai puțin

Ceea ce a spus Klaus Iohannis nu este ceva ieșit din comun. Practic, el a dat niște sfaturi simple și de bun simț despre cum să reduci consumul de curent și de gaz. Precum a menționat chiar el, toate acestea sunt aspecte firești și cunoscute. Un fel de evitați risipa. Dar simpla evitare a risipei, de o manieră cum este cea descrisă de el, va fi oare suficientă să răspundă la actuala criză de gaz și de curent?

Dacă nu, atunci Iohannis nu a răspuns cu adevărat la întrebarea pusă (căci nu a dat o soluție viabilă). Iar dacă toate acestea sunt suficiente pentru a ieși cu bine din iarna asta și poate următoarele, atunci mass-media și Uniunea Europeană cam exagerează cu băgarea fricii în populație pe teme de criză energetică.

caine zgribulit de frig

Comentarii (0)