Londra, New York și Hong Kong - cele mai scumpe orașe

Dacă vi se pare că viața din orașul vostru este scumpă, uitați-vă la Marea Britanie, de exemplu. Recent, cotidianul lefigaro.fr a publicat un studiu realizat de rețeaua imobiliară Savills, care sortează marile metropole ale lumii în funcție de cât de mult te costă să trăiești în ele. În capul listei se află Londra, urmată de New York și Hong Kong.


Ca să te bucuri de statutul de londonez cu acte în regulă, trebuie să scoți din buzunar 112.800 de dolari anual. Banii se duc în mare parte pe întreținere și plata chiriei sau a imobilului. După Londra urmează, în ordine, New York, Hong Kong, Paris și Tokyo. Ultimele te costă cam între 70.000-80.000 de euro. Evident, și posibilitățile de a face bani sunt mai mari decât în alte orașe de pe glob. De fapt, tocmai dezvoltarea impetuoasă a comerțului este una din cauzele principale ale scumpirii vieții, relatează Le Figaro, citat de Agerpres.

În creștere din acest punct de vedere se află San Francisco, Berlin și Doublin, ultimele două profitând de o dezvoltare dinamică a cartierelor, fapt ce încurajează piața imobiliară și le face mai ușor accesul la statutul de orașe internațonale. Tot în creștere se află și Miami, Johannesburg și Mumbai, dar costurile imobiliare sunt semnificativ mai mici decât la orașele de mai sus: cam între 20.000 și 28.000 de euro.  În scădere, de data aceasta, se află Moscova și Rio de Janeiro, orașe unde apogeul a fost atins în anii 2005-2011. Acum viața este mai ieftină cu circa 9% în aceste orașe decât era în trecut.

Așadar, v-ați muta definitiv într-un oraș ca acesta?

Comentarii (0)