Reacții la vestea că Simona Halep s-ar fi dopat

După cum știți, Simona Halep a fost depistată pozitiv pentru Roxadustat la un test antidoping. Evident, reacțiile nu ai întârziat să apară. Personal nu am făcut o monitorizare a lor, din lipsă de timp, interes și resurse, dar câteva mi-au trecut pe sub nas, ca să zic așa, fără să vreau, și o să le comentez puțin.

În primul rând, sărim peste declarația tatălui Simonei, care a spus că fiica lui n-are de ce să-și facă griji deoarece e cu sufletul și trupul curat, așa că adevărul va ieși până la urmă la iveală și oricum ea nu are de dat socoteală decât propriei conștiințe, gen. Sărim pentru asta nu pentru că n-ar putea să fie chiar adevărată, ci pentru că este declarația tatălui. Adică, profund subiectivă.

Dar reacția lui Radu Banciu, cu care își începe emisiunea din 21 octombrie, este cât se poate de interesantă. Pe scurt, el dă cu Simona de pământ, reiterând ideea că noi, cei care stăm pe canapea cu telecomanda în mâini, suntem adevărații campioni, deoarece sportivii nu sunt staruri decât pentru că îi urmărim și credităm noi. Ideea asta, că industria de sport și divertisment îi transformă pe unii în vedete, deși poate nu le sunt cu nimic superiori unor olimpici anonimi, este un suflu de maturitate în peisajul media românesc. Pentru că deseori ne-am obișnuit în naivitatea noastră să ne facem idoli din personaje de mucava. Pe de altă parte, atunci când spune că Simona Halep n-a câștigat mare lucru până acum, se alătură cortegiului de spectatori care te aplaudă când ești în top și se leapădă de tine imediat ce te-ai prăbușit.

În sfârșit, m-a amuzat recația fostului soț al Simonei, care i-a ținut partea și a spus că Simona este corectitudinea însăși, dar a repetat de atâtea ori că n-ar avea nicio obligație față de ea, fiind divortați, și totuși nu poate să nu recunoască cât de corectă e fata asta, încât m-am întrebat dacă ar fi cu putință să găsească cineva o modalitate mai explicită și mai evidentă de a declara public că-ți pare rău după fosta și că o vrei cu disperare înapoi.

Simona, și noi te vrem înapoi, pe podium! - ar putea suna o încheiere frumoasă și optimistă. :)

Comentarii (0)